Bine ati venit in Craiova VirtualaClick for Craiova, Romania Forecast


 

Casa Băniei este cea mai veche clădire laică existentă azi în oraş, datând din anul 1699; după aprecierile istoricilor de artă, ea continuă una mai veche, din secolul al XV-lea, clădită de Barbu Craiovescu.

Parcul Nicolae Romanescu

Posted on craiova-virtuala.ro

Podul Suspendat

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este cel mai mare și mai cunoscut parc al orașului.

La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei din acel moment, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Edouard Rendont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903. Este al treilea cel mai mare parc natural din Europa.

Parcul se intinde pe o suprafata de 90 de hectare. Punctul central al parcului este lacul intins pe patru hectare.

Constructorii parcului au folosit metode indraznete pentru anul 1900, au fost aclimatizati sute de arbori din specii rare, au fost ridicate constructii cum sunt podul suspendat si castelul medieval, au fost mestesugite cateva podete din beton care imita scoarta de copac.

Panoramic - Parcul N. Romanescu Craiova

 

 

 

 

 

 

 

În acest parc sunt câteva obiective foarte interesante.
Podul Suspendat- un pod foarte vechi pe care se poate circula, este situat deasupra apei, despărțind două dealuri.
Castelul Fermecat- pe unul dintre dealuri, în apropierea podului, se află un castel (fost restaurant), acum fiind obiectiv turistic. Ruinele sale sunt foarte frumoase.

Castelul Fermecat - Parcul N. Romanescu Craiova

Podul Suspendat - Parcul N. Romanescu Craiova

 

 

 

 

 

 

Hipodromul Craiova- Inaugurat in 1903, era folosit pentru curse de trap și galop. După cel de-al doilea Război Mondial partea din fața tribunei a fost transformată in teren pentru concursurile de sărituri peste obstacole. Din anul 2000 nu s-a mai desfășurat nicio activitate.

 

 

 

Harta Virtuala Craiova...

Craiova in Direct LIVE camera... Piata Mihai Viteazu Fantana Muzicala

Craiova este un oraş cu numeroase construcţii vechi: biserici, case şi palate boiereşti sau alte construcţii laice.

Antichitate
În Craiova de azi se află ruinele străvechii reşedinţe a tribului geto-dac al Pelilor, Pelendava, încă din perioada 400-350 î.C. Aceasta a fost atestată documentar pentru prima oară pe Tabula Peutingeriana, o hartă probabil din anul 225 d.C. .Comment

Personalităţi
Diplomatul Nicolae Titulescu, unicul diplomat din lume ales de doua ori președinte al Ligii Națiunilor. Scriitori: Alexandru Macedonski, Ion Minulescu, Adrian Păunescu, Traian Demetrescu, Gib I. Mihăescu, Alexandru Mitru, Marin Sorescu.Comment

Cultura
Teatrul Național, inaugurat în 1973, aflat printre primele trei teatre din România, Filarmonica de Stat "Oltenia", (gazda unor festivaluri naționale și internaționale), precum și Teatrul de Operă și Operetă "Elena Theodorini" (fostul Teatru Liric). Comment